III. osnovna škola Bjelovar

 
III. osnovna škola Bjelovar

III. osnovna škola Bjelovar pomoćnike u nastavi koristi od 2011. godine. Njihov rad se do sada financirao od strane udruga, putem javnih radova te mjera aktivne politike zapošljavanja HZZ-a -stručnog osposobljavanja i projekta „Mladi za mlade“.

Škola ima 761 učenika u 37 razredna odjela. Projektom „Sinergijom do uspješnije zajednice“ osigurano je osam pomoćnika u nastavi za osam učenika. Pomagači u nastavi sudjeluju u svim oblicima odgojno-obrazovnog procesa, primjerice u humanitarnim akcijama: pomoć siromašnim obiteljima („Sretan Uskrs“, „Amo, amo anđeli“), „Solidarnost na djelu“, „Treća za treću dob“ (priredbe za starije i nemoćne u Domu umirovljenika). Sudjeluju i u  različitim projektima („Bookmark“, „Uredimo igralište“, „Uberi slikovnicu“, „Tell me more“, „Znakovni jezik“, „Mreža učenja“ (pomoć učenicima u savladavanju nastavnih sadržaja), „Noć knjige i 3“), u obilježavanju značajnih datuma i u integriranim danima kao što su Olimpijski dan, Tjedan psihologije, Valentinovo, Dan smijeha, Svjetski dan hrane, Dan planeta zemlje, Dan BBŽ, Dan sjećanja na Vukovar.

U školskoj godini 2018. / 2019. školu pohađa 691 učenik. U školi trenutačno radi šest pomoćnika u nastavi za potrebe šest učenika s teškoćama u razvoju u okviru projekta „Sinergijom do uspješnije zajednice“.

 
  Podaci o partneru
Adresa Ulica Tome Bakača 11d, 43000 Bjelovar
Kontakt 043/246-610
E-mail .(Morate imati omogućen JavaScript kako biste vidjeli ovu e-mail adresu)
Web stranica http://www.os-treca-bj.skole.hr
 
  Natrag na Partnere na projektu