Uspješno proveden još jedan projekt „Sinergijom do uspješnije zajednice“

 

Za osiguranje pomoćnika u nastavi ili stručnih komunikacijskih posrednika za učenike s teškoćama u razvoju za školsku godinu 2022./2023.

Grad Bjelovar uspješno je proveo još jedan u nizu EU projekt „Sinergijom do uspješnije zajednice“, kojim je tijekom školske godine 2022./2023. osigurano ukupno 50 pomoćnika u nastavi za 69 učenika s teškoćama u razvoju u svih pet osnovnih škola kojima je Grad Bjelovar osnivač.

Projekt ukupne vrijednosti 264.553,61 EUR / 1.993.279,20 kuna je financiran iz Europskog socijalnog fonda i proračuna Grada Bjelovara, osim poboljšanja obrazovnih dostignuća i podizanja kvalitete života učenika s teškoćama omogućio je i zapošljavanje 50 osoba koje su, s obzirom na razinu obrazovanja i vještina, bile u nepovoljnom položaju na tržištu rada i prijetila im je socijalna isključenost.

Grad Bjelovar za iduću školsku godinu planira prijaviti isti projekt, kojim se nastavlja kontinuirano pružanje potpore pomoćnika u nastavi/stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju kako bi što kvalitetnije i lakše svladavali nastavni program.

 
  Natrag na Novosti o projektu