Uspješno proveden još jedan projekt

 

Uspješno proveden još jedan projekt „Sinergijom do uspješnije zajednice“ za osiguranje pomoćnika u nastavi ili stručnih komunikacijskih posrednika za učenike s teškoćama u razvoju

Grad Bjelovar uspješno je prove EU projekt „Sinergijom do uspješnije zajednice“ kojim je tijekom 4 školske godine (od 2017. – 2021.) osigurano ukupno 40 pomoćnika u nastavi za 73 učenika s teškoćama u razvoju u svih pet osnovnih škola kojima je Grad Bjelovar osnivač.

Projekt ukupne vrijednosti 7.248.288,00 kuna je financiran iz Europskog socijalnog fonda i proračuna Grada Bjelovara, osim poboljšanja obrazovnih dostignuća i podizanja kvalitete života učenika s teškoćama omogućio je i zapošljavanje 40 osoba koje su, s obzirom na razinu obrazovanja i vještina, bile u nepovoljnom položaju na tržištu rada i prijetila im je socijalna isključenost.

Grad Bjelovar za iduću školsku godinu prijavilo isti projekt, kojim se očekuje još veći obuhvat djece s teškoćama u razvoju kako bi što kvalitetnije i lakše svladavali nastavni program.

 
  Natrag na Novosti o projektu