GRAD BJELOVAR – Za 43 učenika u pet bjelovarskih osnovnih škola osigurano 40 pomoćnika u nastavi

 
GRAD BJELOVAR – Za 43 učenika u pet bjelovarskih osnovnih škola osigurano 40 pomoćnika u nastavi

Nastavlja se projekt „Sinergijom do uspješne zajednice“ osiguranje pomoćnika u nastavi

Pomoćnike u nastavi i stručno komunikacijske posrednike učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III osigurao je Grad Bjelovar zahvaljujući Ugovoru koji je u Zagrebu prošlog tjedna potpisao Dario Hrebak, bjelovarski gradonačelnik.

Kako se moglo doznati na konferenciji za novinare koja je na tu temu održana u ponedjeljak, Grad Bjelovar je jedan od 50 gradova i županija kojima je svečano uručen ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda za tu namjenu.

– Ponosno možemo reći da se nastavlja projekt „Sinergijom do uspješne zajednice“. Osobno sam prisustvovao potpisivanju ugovora za osiguranje pomoćnika u nastavi. Ugovor je vrijedan 7. 248.000,00 kuna, od čega Europski socijalni fond financira 6.668.424,00 kune, što je i najviši iznos prihvatljivih izdataka projekta. Idemo s maksimalnim iznosom. Grad Bjelovar sufinancirat će oko 573.000,00 kn. Nekoliko milijuna kuna dolazi u proračun Grada Bjelovara, a za razliku od ranijih takvih projekata ovaj je četverogodišnji i time je za 43 učenika u pet bjelovarskih osnovnih škola osigurano 40 pomoćnika u nastavi u ovoj školskoj godini. Svake godine će biti neki drugi broj. Najbitnije je da su sredstva osigurana i da će ta djeca imati svoje asistente, da će imati kvalitetnije obrazovanje tijekom ove, i iduće četiri godine. Također je važno spomenuti da će 40 ljudi imati svoj posao sljedeće četiri godine. Svake godine će biti novi Javni natječaj, no vjerujem da će pomoćnici u nastavi, ako zadovolje, samo nastaviti. Razdoblje provođenja projekta je od  22. srpnja 2017. do 22. 07. 2021. godine. Partneri u projektu su nam svih pet bjelovarskih osnovnih škola, a voditelj projekta je gospodin Zdravko Pavec iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti, rekao je Dario Hrebak, bjelovarski gradonačelnik na konferenciji za novinare. 

Voditelj projekta Zdravko Pavec je rekao da su sredstva osigurana za četverogodišnje razdoblje.

– Radni odnos pomoćnika traje jednu školsku godinu, dakle deset mjeseci nakon čega ide novi natječaj, rekao je Paveci pohvalio dosadašnju suradnju s bjelovarskim osnovnim školama.

Prisutni ravnatelji škola potvrdili su da je nastava uz pomoćnike u nastavi važna za djecu s poteškoćama u razvoju.

Na konferenciji se još moglo čuti da učenici koji imaju pomoćnike u nastavi nakon što završe osnovnu školu imaju pravo na pomoćnika i kada se upišu u srednju školu.


Izvor: Grad Bjelovar

  Galerija fotografija - kliknite na sliku za povećanje
Pomoćnici u nastavi
Pomoćnici u nastavi
Pomoćnici u nastavi
Pomoćnici u nastavi
Pomoćnici u nastavi
Pomoćnici u nastavi
Pomoćnici u nastavi
 
  Natrag na Novosti o projektu